FØDSEL

Fødselsforberedelse

I Lægehuset Æblegården anbefaler vi alle førstegangsfødende at prioritere og at ofre penge på et kursus i fødselsforberedelse. 

Det offentlige tilbud anser vi ikke for at være tilstrækkelig information til den kvinde, der er gravid for første gang eller som ved tidligere fødsler er forløst ved kejsersnit, men som nu har chancen for at føde vaginalt. 

Vi vil gerne bidrage til de bedst mulige betingelser for at opnå en god fødselsoplevelse.

Det er vores erfaring, at forståelse for alle fødslens faser er et rigtig godt udgangspunkt for en god fødsel.

Det er vores erfaring, at øvelse i at kunne gå fuldstændig ind i opgaven at "trække sit vejr" med dyb koncentration er den allervigtigste kompetence, som den gravide kan øve sig i. Det er også rigtig godt at kende til de forskellige vejrtræknings-måder.

Om man skal have sin partner med til fødselsforberedelse eller ej, må være op til den enkelte kvinde. En partner kan nogen gange hjælpe den fødende kvinde med at huske, hvordan hun skal trække sit vejr, med at smertelindre og mange andre gode ting.

Vejrtrækningen og koncentrationen om at gå " ind i sin smerte/krop" vha. vejrtrækningerne er det, der gør, at kvinder kan undgå panik og i stedet komme tilbage på sporet.

Vi vil ikke fremhæve nogen kurser frem for andre – blot anbefale dig at finde dit kursus så tidligt i graviditeten, som du kan overskue, så du kan melde dig til og mentalt gøre dig klar. Det er vores erfaring, at det først er omkring 30. graviditetsuge, det bliver relevant at påbegynde selve kurset. Men lange ventelister gør det ofte nødvendigt at melde sig til i god tid. Det kan også være, at du har lyst til at begynde endnu før med forberedelser – og dér kan bøger eller forskellige former for motion være en god mulighed for mentalt og fysisk at gøre sig klar.

Hvis du ikke når at melde dig til noget kursus, ikke har råd eller overskud – så må du bare i gang med mærke din vejrtrækning og gøre en dyd ud af at kunne koncentrere dig om at trække vejret med al din koncentration.     J

Her er blot nogle forslag: 

Mama Profylax, www.mamaprofylax.dk

APA, www.apa.dk

Med kærlig hilsen og ønsker for gode fødsler

Lægehuset Æblegården